Muumeja ja kaikkea muuta

Tässä kuussa kirjahyllyäni - ja minua - on hemmoteltu kiinnostavilla, uusilla kirjoilla. Tuula Karjalaisen kirjoittama Tove Janssonin elämäkerran Tee työtä ja rakasta sain syntymäpäivälahjaksi samoin kuin Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen.

En ollut lapsena mikään suuri muumifani, enkä muista että olisin erityisesti edes välittänyt Muumilaakson tarinoista, vaikka niitä katsoinkin. Opin arvostamaan muumeja vasta vanhempana, kun tutustuin Tove Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin ja tajusin, että ne ovat aivan ihastuttavia. Myös Tove Janssonin piirustuksista olen pitänyt kovasti aina. Tänään kävin Ateneumissa katsomassa Tove Jansson -näyttelyn, jonka aluksi kävimme kuuntelemassa puolen tunnin alustuksen Janssonin elämästä ja tuotannosta. Se oli hyvin kiinnostavaa.

Tee työtä ja rakasta on visuualisesti kaunis ja houkutteleva enkä malta odottaa sen lukemista. Neljäntienristeystä taas on hehkutettu yllin kyllin joka paikassa. Täytyyhän tämä kirja lukea, kun se vielä sijoittuu osittain kotiseuduilleni.
Seuraavan kokoelman ostin itse itselleni. Splatter-antologian tilasin verkkokaupasta ja se tupsahtikin postiluukusta nopeasti. Ja hän huutaa on kyllä kanneltaan varsin pelottava ilmestys ja splatter ei varsinaisesti ole tutuimpia genreä minulle, mutta tiedän, että teoksessa on kiinnostavia novelleja. Novelleja on tullut luettua aika vähän viime vuosina, tai ylipäätään mitään kokoelmia.


ps. Campin kanssa sujuu vähän kehnosti. Olen saanut kirjoitettua muutamia kohtauksia, joihin olen tyytyväinen, mutta enimmäkseen teksti on yhtä hölynpölyä ja campin valmistuminen vaikuttaa olevan pelottavan epävarmaa...

ps2. Itselleni tuntemattomasta syystä blogger on sitä mieltä, että Tommi Kinnunen kirjoitetaan TOmmi Kinnunen. Mikään editointi tai tunnisteitten poistaminen ja uusiksi kirjoittaminen ei auta asiaan.

Kommentit

 1. Splatter-novelleja. Vau, en olekaa koskaan törmännyt. Kerropas sitten kun olet muutaman lukenut, että millainen lukukokemus se oli. Tavallaan kyllä kiinnostaisi, vaikka kansi kyllä melkoisen hurja onkin.

  Ja hei, et ole ainoa jonka camp sujuu kehnosti. Minulla ei ole vaikeuksia saada alhaista sanamäärääni täytetyksi määräaikaan mennessä, mutta häpeä on siinä, että olen laskenut sanoja vain kandini työstämisen perusteella. En siis ole kirjoittanut campissa vielä sanaakaan luovaa tekstiä. Auts.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tämän oikeastaan muutaman siinä mukana olevan kirjoittajan tähden, suurin osa kirjailijoista on itselleni tuntemattomia. Katsotaan mihin asti pääsen vai loppuuko verensietokyky jossain vaiheessa.

   Kyllä mielestäni kandinkin tekoon jonkinlaista luovuutta tarvitaan, joten älä häpeä niin kamalasti. :) Minä olen kirjoittanut kyllä fiktiota, mutta häpeäkseni en tiedä saanko sanamäärää edes kasaan, olisi ensimmäinen kerta kun niin käy, joten täytyy yrittää skarpata, koska en tahdo vielä luovuttaa.

   Poista
 2. Minuakin himotti Tove Jansson-näyttely, mutta keksin sitten jonkun tekosyyn. ;)

  Ja Splattiksen lukemista odotan innolla! Pidän tästä genrestä hirveästi, joten kiinnostaa mitä suomalaiset kirjoittajat ovat saaneet aikaan. Kannesta tosin en pidä lainkaan. Toki se edustaa splattikselle tyypillisiä tunnelmia, mutta se on aika etova (kuten lonkerohirviösynnytys varmaan olisi). Pidän ehkä enemmän kansista, jotka jättävät jotain mielikuvituksellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannesta en minäkään pidä, jos olisin vain sitä katsonut olisi jäänyt koko teos ostamatta...

   Tove Jansson -näyttely oli oikein kiva, vielä ehtii, se on vielä monta kuukautta. :)

   Poista
 3. Minäkin tajusin muumien hienouden vasta vähän vanhempana - tai no piirretystä pidin kyllä lapsenakin, mutta ensimmäisen muumi-kirjani tulin lukeneeksi vasta lukiossa. Ihastuin silloin tosin välittömästi, ja pidän Janssonista muutenkin sekä kirjailijana että taitelijana. Tuo uusin elämäkerta pitää ehdottomasti hankkia jostakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taisin lukea vasta lukiossa. Jossain vaiheessa löysin myös sarjakuvat. Janssonin piirustustyyli on minusta todella kiehtova, ja kirjoitustyyli myös. Tosin hänen aikuistenkirjojaan en ole vielä lukenut. Janssonista on kirjoitettu paljon, mutta tämä elämäkerta vaikuttaa kattavalta ja sisältää paljon kuvia Janssonin töistä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Annikin Runofestivaaleilla

Tunnelmia kirjamessuilta