Klassikkosatujen lukuprojekti

Joululomalla keksin itselleni haasteen: katsoimme pikkusiskoni kanssa Disneyn klassikkopiirrettyjä, muun muassa Satayksi dalmatialaista. Innostuin elokuvasta niin, että kävin hakemassa kirjastosta Dodie Smithin The Hundred and one dalmatians (1956). Kirja on aivan hulvaton! Kun saan sen luettua, kirjoitan siitä lisää.

Niinpä olen päättänyt lukea tänä vuonna enemmänkin piirrosklassikoitten taustalla olevia tarinoita. Dalmatialaisten lisäksi listallani on ainakin tällä hetkellä seuraavat:

Daniel P. Mannix: Kettu ja koira
Aladdin ja taikalamppu (Minulla on omassa hyllyssä Tuhannen ja yhden yön kokoelma, olisi korkea aika tutustua siihen!)
Shakespeare: Hamlet (eikös Leijonakuninkaan sanota perustuvan tähän... Odotukset eivät ole hirveän korkealla, koska olen nähnyt Hamletista hirvittävän pitkän - ja tylsän - elokuvaversion).
Kenneth Grahame: Kaislikossa suhisee
Felix Salten: Bambi

Katsotaan, onnistunko vuoden aikana tavoitteessani!

Kommentit

 1. Kuulostaa jännittävältä! Minunkin ehkä pitäisi, olisi kiva tietää, mistä Klassikot ovat oikeasti peräisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaltani puuttuu ehkä kaikkein klassikoimmat sadut, Tuhkimo ja Pieni merenneito jne. mutta niitä on niin monia eri versioita, ja ainakin Grimmin sadut ja Anderseninkin jotkut ovat todella raakoja, en tiedä haluanko edes lukea alkuperäistä Ruususta!

   Poista
 2. Itse pidin Hamletista todella paljon. Puoli pakosta joskus aloin sitä lukea, mutta kannatti. Tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut tosi vähän näytelmiä, toisaalta ne on aika nopealukuisia (tosin tämä on kai pisin Shakespearen näytelmä). Ehkä se tempaa minutkin mukaansa, suosituksesi lisäsivät rohkeuttani tarttua siihen!

   Poista
 3. Hihii tämä on ihana haaste. Luin kesällä Grimmin satuja, on niin hassua miten paljon lapsille suunnatut versiot eroavat alkuperäisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on ihan ymmärrettävää - vaikka olenkin sitä mieltä, että lapsille suunnatuissa tarinoissa voi käsitellä rankkoja aiheita,kuten kuolemaa, niin parempi silti minusta, että lapsille suunnatuissa versioissa on jätetty pois juttuja. Grimmin versiothan kai ovat vielä vähän siloteltumpia kuin vielä vanhemmat versio (alkuperäisissä tarinoissahan on murhia, raiskauksia ja kidutuksia ja kannibalismia ja ties mitä).

   Poista
 4. Kuulostaa hauskalta projektilta! Minusta klassikoiden lukemisesta on aina hyötyä. Nämä ovat kuitenkin niitä tarinoita, jotka ovat kestäneet aikaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödystä en tiedä, ajattelin tätä lähinnä huvin kannalta (vaikka tiedän että osa listani kirjoista on surullisia), mutta totta, ne ovat kestäneet aikaa ja niistä tehdään uusia versioita aina uudestaan, ne ovat ehtymätön lähde. :)

   Poista
 5. Tuhannen ja yhden yön sadut on suunnilleen paras satukirja ikinä! Luin sen viime vuonna ekaa kertaa ja ai vitsit, miten hyvä se oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vakuuttavalta! Tartun siihen ehkä dalmatialaisten jälkeen. Hirvittävän paksu opus kyllä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi