Labyrintin sokkeloissa

Kävin tänään elokuvateatteri Orionissa katsomassa 80-luvun kulttiklassikon Labyrintin kirjoittajakaverini Vaarnan kanssa. Orion on Kansallisen audivisuaalisen arkiston elokuvateatteri, jossa näytetään enimmäkseen vanhoja klassikoita. En ollut ennen käynyt Orionissa enkä ymmärrä miksi! Teatterissa tuntuu olevan todella kiinnostavaa ohjelmaa!

Minulla on paljon aukkoja elokuvatietämyksessäni enkä ollut kuullut tästä leffasta aiemmin, mutta onneksi Vaarna houkutteli minut mukaan, sillä minusta tuli leffan fani kertaheitolla. Suloisia hirviöitä ja muita omituisia otuksia nukkehahmoilla toteutettuina (ja mielestäni paljon kiinnostavampia ja hauskempia kuin monet nykyajan digitaalisesti tuotetut olennot). Musiikki tietysti oli oma lajinsa ja leffan jälkeen pitikin etsiä soundtrack Spotifystä ja fiilistellä vielä vähän lisää.

Itse tarina kertoo nuoresta Sarahista, joka joutuu vahtimaan vasten tahtoaan pikkuveljeään ja toivoo, että peikot veisivät ärsyttävän lapsen pois. Kuinka ollakaan, toive toteutuu ja pikkuveli katoaa! Näyttämölle astuu Peikkokuningas (David Bowie) joka antaa Sarahille tehtäväksi löytää reitin labyrintin läpi kolmessatoista tunnissa, jos tämä tahtoo saada veljensä takaisin. Kannattaa siis varoa, mitä toivoo.

Leffa ei ollut liian väkivaltainen, se oli myös jännittävä ja viihdyttävä ja siinä oli myös sanomaa. Voin suositella! Kaikki me joudumme joskus labyrinttiin, josta ei näytä olevan ulospääsyä, mutta ovi saattaa löytyä, jos osaa katsoa. Kannattaa käydä myös lukemassa Vaarnan postaus leffasta.

Kommentit

 1. Labyrintti on yksi ensirakkauksistani lapsena (ehkä siksi olen vieläkin heikkona David Bowieen)! Ja soundtrack on tosiaan mahtava!
  Elokuva on tyylillä tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu olevan monen lapsuuden suosikkeja enkä ihmettele, mistä jäinkään paitsi, kun en nähnyt tätä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hän sopi rooliinsa erinomaisesti! :)

   Poista
 3. Joo pitää tosiaan eksyä Orioniin uudelleenkin. Lähinnä olen bongaillut sieltä (viikolla pyöriviä :() klassikoita, joita olen jo nähnyt, mutta olisipa upeaa päästä katsomaan sellainen klassikkoelokuva, jota ei edes tunne! Kiitos vielä leffaseurasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti näyttävät myös joitain uudempia taideleffoja. Viikolla monet leffat näyttivät alkavan vasta yhdeksältä illalla, mikä on aika kehno aika, mutta pitää kyllä mennä Orioniin uudestaan kun sopiva leffa ja päivä tulee vastaan!

   Kiitos samoin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys