Tohtori, Nälkäpeli ja Nanowrimo

Mitä yhteistä edellisillä on? Ei varmaan mitään muuta kuin että kaikkia mahtui edelliseen viikkoon.

Nanowrimon viimeinen viikko on käynnistynyt. Sanani ovat melkein kasassa, mutta vain melkein. Nanon sanojen takominen on välillä ollut sekopäistä touhua ja 50 000 sanan rikki saaminen olisi todella helpottavaa. Mitä kummallisempia juonenkäänteitä ja henkilökohtaloita on putkahdellut mukaan vain siksi, että päivän sanat tulisivat täyteen. Haluan saada tarinan äkkiä valmiiksi - en välttämättä päästäkseni siitä eroon, vaan jotta pääsen muokkaamaan sitä, sillä kaikesta nanon järjettömyydestä huolimatta pidän tarinastani (ainakin joka toinen päivä). Koska en suunnitellut tarinaa etukäteen juuri ollenkaan, se on mennyt minne on itse tahtonut. Ankaralla editoinnilla tästä levinneestä, omituisesta tekstikasasta saattaa tulla jotakin. Ehkä. Ainakin minulla on pitkästä aikaa täysin uusi käsikirjoitus. (Viime vuoden nanowrimoni tahdon unohtaa kirjoittaneeni.)

Viime viikolla kävin katsomassa Nälkäpeli - Vihan liekit -leffan. Pidin leffasta ehkä enemmän kuin ekasta, vaikka pakko myöntää, ettei eka ole ihan täydellisessä muistissa. Itse pidin Nälkäpeli-trilogian tokasta osasta ekaa enemmän, samoin viimeistä. Leffa jäi toki kirjaa pinnallisemmaksi, mutta roolisuoritukset olivat hyviä ja leffakin oikein kelpo. Gravity sen sijaan oli aikamoinen pettymys. Olihan se kaunis, mutta jotenkin... siinä kaikki.

Lauantaina taas TV:stä tuli odotettu Doctor Whon 50th Anniversary Special, joka näytettiin yhtä aikaa noin 75 maassa. Doctor Who -fanina olin jaksosta ihan täpinöissäni, vaikka en siitä kaikkea tajunnutkaan. Ja David Tennant! (Pitääkö sanoa jotain muuta?) Doctor Whon viimeisimmän kauden taso ei ehkä ollut sarjan parasta antia, mutta ehkä suunta tästä muuttuu.

Kommentit

 1. Kiva kuulla, että tarinasi ja sanojen takominen on hyvin edistynyt!

  Minäkin odotin kovasti lauantain Doctor Who-leffaa! Fanitan heidän sivujaan facebookissa. :) Elokuvassa vilahti myös tuleva uusi tohtori, jota tulee esittää Peter Capaldi. Tohtorista tulee taas vähän vanhempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs minunkin käydä tutkimassa heidän facebook-sivujaan, yleensä en facebookissa kamalasti vietä aikaa, mutta nuo pitää tsekata. :) Minulta meni ekalla kerralla Capaldi ohi, mutta katsoin jakson uudestaa ja bongasin hänet. Harmi, että Tohtori vaihtuu juuri kun aloin kiintyä Matt Smithiin (minulla kesti vähän aikaa päästä yli edellisestä vaihdoksesta!). Capaldista minulla ei ole vielä oikein mitään käsitystä, mutta millainen Tohtori hänestä tulee, sen näkee sitten ensi vuonna.

   Poista
 2. Jaksaa vielä! Olet ihan loppusuoralla Bee!

  Minäkin pääsen katsomaan Nälkäpeliä tänä viikonloppuna siskojeni kanssa - hieman jälkijunassa siis. Toisaalta ihan hyvä, että ensi-iltaviikon hypettäjät ovat jo leffansa nähneet. En kestä leffassa hyperaktiivisesti riehuvia ihmisiä. -__-

  Odotan kans innolla Nanon jälkeistä editointia. Silloin on suorituspaineet pois hartioilta ja voi oikeasti kuunnella tarinaan ja itseään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän, minulle tuli loppusuoran hyytyminen ja nämä loput 4000 sanaa eivät ota valmistukakseen... :D

   Minä kävin katsomassa ensi-iltapäivänä ja sali oli täynnä tosi nuorta porukkaa ja olihan siellä aikamoista hälinää välillä, mikä vähän häiristi. Mutta leffa oli kyllä kelvollinen kokemus ja jostain luinkin, että kirjailijalla on hyväksytetty leffaan tulevat muutokset.

   Joo, sitten ei tarvitse suoltaa tarinaa vain sanamäärän tähden ja pääsee painamaan deleteä, suosikkinäppäimeni! :)

   Poista
  2. Minäkin pääsen toivottavasti vielä tällä viikolla katsomaan Nälkäpeliä. Kiva kuulla, että uusi on kelvollinen ja jopa edellistä parempi. Itse en ole lukenut kirjoja, joten tietyllä tavalla pystyy vain nauttimaan leffoista sellaisenaan.

   Ja kohta tulee Hobittikin...

   Poista
  3. Kirjoja nämä eivät mielestäni voita millään (kirjoissa nälkäteema on paljon paremmin esillä, elokuvissa on miltei kokonaan unohdettu se, että ihmiset näkevät nälkää tosissaan). Se, että pidin tätä leffaa parempana, saattaa johtua siitäkin, että myös kakkoskirja oli minusta leffaa parempi. Jotenkin kirjan luettua on mahdoton olla vertaamatta leffaa ja kirjaa keskenään, vaikka leffa onkin ihan eri formaatti eikä se voi koskaan täysin orjallisesti noudattaa kirjaa. Toivottavasti leffa vastaa odotuksiasi. :)

   Ai niin Hobittikin. Eka osa ei oikein tehnyt vaikutusta. Jotenkin leffasta oli tehty kamalan meluisa ja räiskyvä. Mutta aion kyllä mennä katsomaan tokan osan silti! :)

   Poista
 3. Hieman meinasi kirpaista, kun reilu vuosi sitten muuton yhteydessä jouduin myymään omat Doctor Who -DVD-boksini antikvariaattiin ihan muutamalla eurolla. Enhän niistä alunperin maksanutkaan kuin reilut 100 euroa/kappale (mikä tietysti saattoi olla varsin järjetöntä, etenkin näin jälkikäteen ajatellen)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamala kohtalo joutua luopumaan Doctor Who -dvd:istä! Minulla on vain pari boksia, enemmänkin hankkisin, jos olisi varaa. Ensi vuonnahan Yle uusii kai koko sarjan, ja jos olisi tallentava dikiboksi, saisi jaksot talteen myöhempää katselua varteen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi