Sivullinen on vallannut tekstini!

Okei kyse ei ole ranskalaisesta kirjasta eikä ehkä oikeasti niin dramaattisesta asiasta, että se vaatisi huutomerkkiä, mutta jotain vakavaa on silti tapahtunut.

Sivuhenkilö on valloittanut syksykässärini.

Hän viis välittää alkuperäisestä juonesta, vaan vaatii, että koko teksti pyörii hänen ympärillään. Hän tunkee jokaiseen kohtaukseen.

Eikä edes sano sanaakaan.

Olen pyristellyt vastaan, mutta ei siitä tule mitään. Ehkä on aika antaa mennä.

Kommentit

 1. Tämä on niiiin tuttu ilmiö. Päähenkilö ei olekaan mielenkiintoinen, vaan se hahmo, joka tuli alunperin mukaan ihan vain kansoittaakseen tarinaa. Onneksi luonnosvaiheessa hänen oikuilleen voi myöntyä ja editoidessa hänet voi leikata irti ja heivata roskakoriin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka pitää leikata irti, sivuhenkilö, päähenkilö vai jomman kumman oikut? :) Minä päätin, että suosiolla nostan sivuhenkilön suurempaan rooliin. Tietysti voisi muistuttaa, että kill your darlings, mutta jos henkilö oikeasti on kiinnostava niin... ;)

   Poista
 2. Onpa huonotapaista. Mutta kuuntele hänen röyhkeyttään. Minä diggaan yleensä enemmän sivuhahmoista, erityisesti lukiessa. Kun kirjoitan, no, se on sellaista itserakkautta joka suuntaan, duh... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuunnellut. Mutta ei hän nyt ihan koko tekstiä voi vallata. Ei hän välttämättä ole muista niin hauska kuin minusta. Eli jotain rajoja on asetettava. :) Pidän kyllä päähenkilöstäkin, mutta hän, no, meillä on vähän ristiriitainen suhde.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin, kuva huijaa. :) Minulla on toinenkin siili, mutta sillä on vihreä maha (!) eikä kirjainta, ja muutenkin se on aika erikoinen. / t. B. N.

   Poista
 4. Minullakin kävi uusimman suunnitelman kanssa niin, että sivuhenkilöstä tuli kiinnostavampi lopputulos oli, että vaihdoin hänet päähenkilöksi, mikä oli hyvä ratkaisu koska se paransi myös alkuperäisen päähenkilön laatua ja selkeytti tämän luonnetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla yleistä, että sivuhenkilöt pyrkivät valtaamaan alaa. Ja jos sivuhenkilö oikeasti on kiinnostavampi ja se on mahdollista, niin miksei vaihtaanhäntä päähenkilöksi! Ja eihän se tosiaan tarkoita, että päähenkilöstä pitäisi kokonaan luopua. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi