Kesä on jäätelöä ja kirjoja

On kesä. Se on ilmassa, lämmössä, kukkaan puhjenneessa luonnossa. Ei tee mieli istua sisällä koneen ääressä tai kirjan kanssa. Ihan ilman sanoja ei kuitenkaan voi olla, niinpä olen viime aikoina ottanut ne mukaani ulos. En tiedä, mikä olisi täydellisempi lukupaikka kuin kallio veden äärellä. Hiukan jouduin viimeksi kävelemään, että löysin suojaisan paikan, jota ei olisi ollut jo valloitettu.

Muistikirjanikin pääsi mukaan. Kauhean montaa sanaa siihen ei tullut raapustettua, mutta se, että tulen sen kanssa edes jotenkin toimeen, on edistystä. Kärsin koko toukokuun kammottavasta blokista. Nyt kun se olisi vähän hellittänyt, mokomat helteet tulivat pilaamaan kirjoitusvireen. :) (Oikeasti olen hyvin iloinen auringosta. Vaikka töissä ei olekaan oikeastaan ilmastointia.)

Tykkään katsella merta, vaikka ei se ehkä järvimaisemaa voita.

Viime aikoina olen lueskellut novellien lisäksi Ready Player Onea. Se on ollut erilainen kuin odotin, mutta kiinnostava. Harmi, että kirja on sellainen möhkäle, että sen kanniskelu ympäriinsä tuntuu tuovan laukkuun ties kuinka paljon lisäpainoa.


 Miten teidän kesänviettonne on alkanut? Onko lomaa tiedossa?


Kommentit

 1. Minä en kykene kirjoittamaan julkisella paikalla. Ketään ei saa olla lähellä, kissatkin heivaan toiseen huoneeseen. Ehkä pitäisi ostaa oma saari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään oikeaan, mutta lyhkäisiin raapustuksiin, esim. dialogipätkien ylöskirjoittamisiin pystyn julkisellakin paikalla. Kissat ovat kyllä tunnettuja häiriötekijöitä. :D Kyllä, oma saari, se olisi jotain.

   Poista
 2. Ready Player One on muuten hyvä kirja. :) Nautin siitä kovasti, vaikka läheskään kaikkia populaarikulttuuriviitteitä en siitä ymmärtänyt. Kesällä pitäisi kiriä lukemisten kanssa ja nautiskella viikon verran auringosta Kreikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on minulle kovasti kehuttu, se on tähän asti vaikuttanut hyvältä, joskin aika synkältä! Minäkään en kaikkia populaarikulttuuriviittauksia ole ymmärtänyt. Minäkin ajattelin kesällä kiriä lukemisen kanssa, nyt on ollut niin hyvät ilmat ainakin, että ulkona voi hyvin lueskella. Kreikka kuulostaa kivalta, itse en ole siellä päässyt käymään!

   Poista
 3. Nautin lukuhetkistä aurinkotuolissani! (nyt olen kyllä vältellyt takapihaa, koska leikkaamattomasta nurmikosta on kasvanut viidakko... hups... O__O)

  Ja pidän muistikirjaan raapustelusta luonnon keskellä. Käsin tulee kirjoitettua valmiimpaa tekstiä kuin tietokoneella jahkaillessa, joten rauhallinen luontohetki on yleensä paras kimmoke varsinaiseen kirjoittamiseen.

  Kyllä se kirjoitusinto sieltä vielä palaa, vaikka nauttisitkin välillä helteestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, aurinkotuoli kuulostaa ihastuttavalta! (Viidakot on kivoja.)

   Ihanko totta? Minusta tuntuu, että toisin päin. Tosin olen viime vuosina kirjoittanut hyvin vähähän. Ehkä voisi kokeilla sitä enemmän. Nyt raapustan lähinnä hyvin lyhyitä katkelmia.

   Pakko kai näistä on nauttia, kun kesä on niin lyhyt. :)

   Poista
 4. Minä haluaisin joskus tehdä päiväretken Suomenlinnaan ihan vain kirjoittamismielessä. Siellä olisi tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna on ihana paikka! Paljonhan siellä yleensä on kesäisi porukkaa, mutta tykkään kyllä kovasti. Voisin käydä siellä viikottain. Suosittelen kyllä retkeä!

   Poista
 5. Lukupaikkasi kuulostaa ihanalta! :) Toivon, että heinäkuulle riittää kivoja säitä, kun olen silloin lomalla.

  Ilmastoimattomuus on kyllä kamalaa kuumalla. Meillä on töissä niin ilmastoitua, että hämmästyn aina lähtiessäni töistä, miten lämmintä tai sateista ulkona on (en myöskään näe ikkunasta ulos, kun sälekaihtimet on tiellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se oli! Minäkin toivon, minäkin nimittäin olen, tosin vasta ihan lopussa, että en tiedä...

   Tuolla on talvella jäistä ja kesällä kuumaa. En kuitenkaan itse ole vielä niin paljon kärsinyt kuin jotkut työkaverit, minusta tuolla on vielä suht siedettävää. Mutta ainakin sinulla on sitten mahdollisuus yllättyä iloisesti ulos mennessä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys