5 / 265

Olisiko hyvä idea alkaa korjata tekstiä silloin, kun korjausehdotukset ovat vielä tuoreessa muistissa, eikä vasta sitten, kun eivät olet? Tai ylipäätään ajoissa?

Nyt pitäisi tehdä pari päätöstä. Poistaako lukijan puhuttelut vai ei? Ne ovat saaneet koelukijoilta lähes yksimielisen tyrmäyksen. Ehkä ne voivat lähteä. Eivät ne ole tärkeitä.

Kun katsoin otsikkoa, masennuin - 5 sivua vasta! Mutta sitten tajusin, että oikeastaan, tämä on ihan hauskaa! En ole lukenut tätä tekstiä pitkään aikaan. On kuin palaisi vanhan ystävän luokse, kyselisi kuulumisia pitkästä aikaa.

Kommentit

 1. Edelleen sitä mieltä, että poista. :)

  Mitä, oliko sivuja muka noin monta?

  Mulla on sellainen olo, että kyselen kuulumisia hyvin dementoituneelta tutulta, jonka olen tavannut viimeksi eilen. Muistan lähes kaiken ulkoa ainakin asiatarkasti. :S Ei ole kovin jännää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi poistui jo. Ei edes tehnyt hirveän kipeää!

   Voi ei, Lila, miksi minua naurattaa ajatus kässäristä dementoituneena tuttuna?

   Poista
  2. Ai niin joo, kyllä sivuja oli noin monta. Mutta sinähän et huomannut viimeistä lukua, ehkä se tuntui siksi vähemmältä. :)

   Poista
 2. Kuuntele enemmistöä. Tai ensisijaisesti kuuntele sydäntäsi, mutta jos se ei ole varma, kuuntele enemmistöä.

  Viisi on jo monta pientä askelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi ikinä käskenyt ihmisten kuunnella sydäntään, jos olisin tiennyt, että sydämellä ei välttämättä ole mielipidettä. :D

   Teen ehkä kompromissin. Poistan puolet puhutteluista. Ja niitä oli kässärissä ehkä neljä. Ehkä yksi per sata sivua ei ole liikaa.

   Sillä pääsee melkein huoneen poikki!

   Poista
  2. No ei sydän voi ihan kaikesta välittää.

   Minun sydän sanoo että kaikki tai ei mitään. Tai että älä välitä koska noin pienellä yksityiskohdalla ei välttämättä ole niin suurta merkitystä.

   Ei minun huoneen poikki ainakaan! Mutta paskoin taas polveni (kiitos Henrikssonin kirja joka innosti minut kokeilemaan paria balettiasentoa vaikka jalat ovat huonossa kunnossa!!121!!!666) enkä harpo kovin leveästi. Ehkä sinä liitelet siellä Ässän kanssa niin kuin kuuluu!

   Poista
  3. *liikettä

   En sentään ole niin raihnainen etten pystyisi seisomaan suorassa.

   Poista
  4. Minun mielipiteeni tunnetaan: jokainen puhuttelu on liikaa xD Mutta sanomisiani ei pidä ottaa liian vakavasti. Minun maaginen lukuni on 40/361. Kyllä tästä vielä valmista tulee...

   Poista
  5. Kaikki tai mitään! Luulen että se olisi oikea taktiikka... mutta jos jätän pari... ehkä kukaan ei huomaa? xD

   Ei muuten tämänkään. Tiesin sen jo kirjoittaessani, mutta se kuulosti hyvältä, joten kirjoitin silti.

   Voi ei! Hienoa tavallaan että kirja on noin innostava, mutta typerää, että polviisi sattuu sen takia.

   Poista
  6. Susi: Oho, sinähän olet jo pitkällä!

   Poista
  7. Puhuttelut pois! Kannatan

   88/157. Ei paha. Mutta silti.

   Poista
  8. Itse asiassa haluaisin kirjoittaa kirjan, jossa ei muuta tehdäkään, kun puhutellaan! Mutta ehkä en tee sitä tämän kanssa...

   Ihmiset, te otitte varaslähdön. Tai oikeastaan minä vain myöhästyin lähdöstä.

   Poista
  9. Minä aloitin sunnuntaina, ei se nyt niin kamalan aikaisin ole ollut! Jos tykkäät puhuttelusta, kaiva kirjastosta Wendelan Elisabet (ellet ole jo joskus aiemmin lukenut). Herttainen rakkausromaani Jane Austinin hengessä vuodelta 1848. Se melkein menee kategoriaan "jossa ei muuta tehdäkään kun puhutellaan" ;D

   Poista
  10. Oliko eilen sunnuntai? No ei se sitten kyllä ollut! Mutta otan minä vielä jonkun kiinni. 26/265. Tämä kirjaus tänne, koska en kuitenkaan huomenna muista mihin tänään jäin.

   En ole lukenut! Kiitos vinkistä. Haluankin lukea romaanin tuosta kategoriasta, en ole niihin juurikaan törmännyt! Pistän muistiin.

   Poista
  11. Minun lopullinen sivumääräni ei muuten ollut lähellekään oikeaa xD Minkähän numeron heitin tuonne aiemmin, sivumäärä on nykyään aika paljon pienempi kuin tuo yli 350. Nykyinen tilanne on 45/292. Kaverintörkimys soitteli, enkä ole siksi saanut mitään tänä iltana aikaiseksi :D

   Poista
  12. Bee, monta sanaa? Kun liuskoja on noin helvetisti. - D

   Poista
  13. Liian monta. 54 tai 55. Tuhatta. Tämä on vieläkin liian pitkä.

   Poista
  14. Minä tykkään isoista marginaaleista ja riviväli on 1,5, siksi liuskamäärä voi vaikuttaa paljolta.

   Poista
  15. Miten sinä olet ollut kommentoimassa noin hirveän aikaisin!

   Poista
  16. Ei se minusta ole liikaa? O.o 28 on 55k. Kommentoin koska helvetin kissa herätti puoli neljältä... - D

   Poista
  17. Onko 28 todella noin pitkä. O.o Se ei tunnu siltä! :) / B

   Poista
  18. Susi, minuakin häiriköitiin puhelimitse. Mutta ehkä se on ihan terveellistä välillä keskeyttää koneella istuminen. :D / B

   Poista
  19. No ei kai kun siinä ollaan koko ajan hengästyneitä eikä tajuta millä sivulla mennään. :D Osaankohan ollenkaan kirjoittaa siedettävän tempoista tekstiä?

   Poista
  20. Osaat, olen nimittäin lukenut. :D Eikä 28:n tempo sietämätön ole, se on vain vähän vauhdikas.

   Olen lukenut joitakin pitkiä kirjoja nopeasti ja lyhyitä tuskaisen hitaasti; sivumäärä ei välttämättä korreloi mitenkään.

   Poista
  21. Siinä toinen juttu miksi en digannut Kakkosta, sen tempo ei sovi kerronnan kanssa yhteen. Paitsi lopussa. Anteeksi mutta rakastan loppuani.

   Joo ihmettelin vain kun minun 55k oli noin 160 sivua. Mutta kirjoitankin rivivälillä 1. Rundiversiot ovat 2, liuskoja on 300, hurjaa!

   Poista
  22. Minä en kirjoita koskaan rivivälillä 1. Kirjoitan aina 1,5 rivivälillä. Siksi minulla on enemmän sivuja 55:ssä tuhannessa kuin sinulla! Kustantamokierrosversioni tulostan kans 1,5:llä, säästyy paperia, ja käsittääkseni se on yhtä ok kuin 2-riviväli.

   Poista
 3. Btw: eka ajatus otsikosta: scifi-arvostelu! Miksi he käyttävät niin paljon numeroita! o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo olisi hyvä nimi scifitekstille! En tiedä! Koska niitä ei voi käyttää muissa? Eihän se nyt voi olla totta!

   Poista
 4. Paha sanoa, poistatko vaiko etkö, kun en ole lukenut tekstiäsi. Hyvin harvoin lukijan puhuttelu kuitenkaan toimii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis P. S. Tekstin muokkaushan on ihan parasta :)

   Poista
  2. Silloin harvoin, kun minä olen puhutteluun kirjoissa törmännyt, se on minusta toiminut yleensä. Alankin uskoa, ettei kyse ole sen toimimisesta tai toimimattomuudesta, vaan makuasiasta, ja aika monen makua se ei näytä miellyttävän. :) / B / Lukuhoukka

   Poista
 5. Käy läpi palautteet nyt. Koelukijoilla on tekstisi vielä tuoreessa muistissa, mikä mahdollista syvällisemmän keskustelun palautteesta. Myöhemmin he eivät välttämättä ole enää yhtä sisällä tekstissäsi.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee enää suuria muutoksia, ne olen tehnyt jo aiemmin. Nyt on enemmänkin pikkuseikkojen ja kielenhuollon korjauskierros. Kiitos tsempeistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Painovalmis

Hyvää lukutaitopäivää!

Motiiveista