Huonosti käyttäytyvät ideat

Tiedättekö sen tunteen, kun päässä on loistava idea? Ja se ei suostu menemään paperille. Ja jos suostuu, se käyttäytyy siellä huonosti eikä näytä yhtään siltä miltä se näytti ideatasolla. Yleensä se ei haittaa, koska siitä voi tulla lopputuloksena jotakin muuta - ei semmoista kuin oli tarkoitus, mutta toimivaa kuitenkin. Mutta sitten nämä jotkut ideat vain jäävät ideoiksi. Ehkä kaikkea ei kannattaisi edes yrittää toteuttaa konkreettisesti, menee vain hermot.

Turhautumista ideoihin siis täällä. Mitäs muuta? Huorasatu on edelleen kesken, vaikka olen lukenut sitä joka päivä! Mutta loppu alkaa jo häämöttää. Olisipa joululoma vasta nyt, ehkä osaisin jo vastata lentokoneessa yliuteliaan vieruskaverin kysymyksiin siitä, mistä kirja kertoo (silloin olin vasta alussa). Ja sanoa, ettei tarvitse katsoa kantta ja kirjaa ja siinä loistavaa nimeä noin väheksyvän huvittuneena ja epäilevänä.

EDIT: Off topic: täytyy kertoa, että kerrankin tuli sopivan korkuinen vuokrankorotus: 1,88 euroa!

Kommentit

 1. Onko tämä päivitys jossain yhteydessä antamaani palautteeseen? xD

  Minulla on hyllyssä pitkä rivi lukemista odottavia kirjoja ja koeluvussa yksi teksti, jossa en ole vielä päässyt alkua pidemmälle. Plus sitten kandi on alkanut ikävästi kummitella takaraivossa, samoin perjantain kirjallisuuden tentti. Haluaisi vain hautautua peittojen alle ja lukea kaikki keskeneräinen pois ja unohtaa opiskelujutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, arvasin että tulet kommentoimaan tänne noin. xD Osaan lukea ajatuksia! En kerro.

   Minulla on koeluvussa 1,5 tekstiä. Ne ovat kiireellisimpiä kuin Huorasatu, joten se ehtii odottaa. Sitten on rivi kirjoja odottamassa lukemista, kaksi joululahjakirjaakin.

   Kandi! Onnea siihen. Kyllä se jotenkin itse itsensä kirjoittaa. Tai ainakin viimeistään kun menet seminaariin, huomaat, että tulihan se kandikin tehtyä.

   Poista
  2. Ajattelin kirjoittaa torstaiksi johdannon ja teorialuvun (laskujeni mukaan n. 8 liuskaa), mutta ongelmani on, etten ole lukenut kuin 60 sivua ensimmäistä lähdekirjaani :D Tässähän hakataan hommaa eteenpäin kiiruusti. Ja sitten vielä kaveri meni huutelemaan eilen facebookissa, että oli jo aloittanut ja kirjoittanut johdantoa puolikkaan sivun. Samaan aikaan, kun minä pyörin nuotiolla ja kommentoin muiden tekstejä. Ehkä priorisoinnissani on jotain vikaa. Mutta minustahan tuleekin ennen kaikkea kirjailija, ei HuK ja FM x)

   Poista
  3. Minä luin hyvin harvan lähdekirjan kokonaan. Luin vain sellaiset osat, jotka koin hyödylliseksi. En tiedä oliko tämä maailman paras taktiikka, mutta ainakin kandi ja gradu menivät ihan ok:sti. :D Olen aina ollut laiska lukemaan teoriaa...

   Joo, priorisointi ennen kaikkea. xD / B

   Poista
 2. Tuttu tunne! Kaikki ideat ovat päässä aivan loistavia, mutta niiden pukeminen sanallisiin vaatteisiin on hankalaa. Yleensä niistä tulee vain alastomia keski-ikäisiä kaljamahaisia keisareita. :P

  Yksi vuosi yritin kirjoittaa murhamysteeriä, joka kuulosti hyvältä päässäni ja muistiinpanoissani, mutta en vaan hanskaa tätä genreä. Kaikki murhaan liittyvä kerronta oli hirveää, vaikka hahmot ja asetelma olivat mielestäni hyviä.

  Olisko olemassa reseptiä, jolla ideat saataisiin käyttäytymään hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiin käytetään uhkailua, kiristämistä ja lahjontaa - tehoaisiko se ideoihin?

   Dekkari on sellainen genre, jota en ole koskaan kokeillut. Se kuulostaa hirvittävän vaikealta - koska siinä pitäisi olla kekseliäs, mielellään ennalta-arvaamaton juoni. Sinä sentään sait sen suunniteltua päässäsi, minun pääni lyö tyhjää, jos alan miettiä murhamysteeriä. :D

   Poista
  2. Dekkari ei selvästi ollut se oma juttu. En tiedä miksi edes yritin, kun en nauti niiden lukemisestakaan ;)

   Hmmm... pitää kokeilla ehdottamiasi konsteja!

   Poista
 3. Niin tuttua... siis tuo ideoiden käyttäytyminen huonosti. Lisäksi ideat ovat liukkaita karkailijoita - eivät suostu konkretisoitumaan, varsinkaan tekstiksi. "Milläs sanoilla sitä tunnelmaa oikein sitten kuvaisikaan? Tuntuu mielessä hienolta, miksei paperilla (tai ruudulla )?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin! Ideoita on vaikea saada kiinni. Ehkä jotkut ideat sitten on tarkoitettu vain ideoiksi?

   Poista
 4. Hitto, minun nelonen on helvetin solmussa. Minulla on vain loppuratkaisu, muusta ei tule mitään. Toki sen kirjoittamiseen on vielä aikaa, mutta vituttaa silti. Mutta kuule, luulen että editoinnilla ideat alkavat käyttäytyä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala varmasti auttaa sinua. Se voi purra solmut poikki! Tiedossa oleva loppu on parempi kuin ei mikään. Jaksat suunnitella ihailtavan pitkällä tähtäimellä. Minulle kaksi osaa eteenpäin tuntuu olevan maksimi.

   Tänks!

   Poista
  2. Minulla on kolme kalaa neloselle. :D Mutta yksikään ei tyydytä. Asetelmani ovat pielessä. No, sinne on aikaa.

   Kiitos, vaikka täytyy sanoa että suunnittelu ei ole vaikeaa kun hahmot ovat näin vanhoja.

   Poista
  3. Kolmeko vain? xD

   Totta. Kyllä minäkin voisin suunnitella vaikka mitä tapahtumia vanhoille hahmoille, mutta kokonaisten juonten suhteen on vaikeuksia. / B

   Poista
  4. Kolme olisi hieno määrä, jos puhe olisi versioista, mutta ne ovat kolme eri tarinaa, joista yksikään ei kelpaa.

   Nää, se johtuu vain siitä ettet ole kaltaiseni juoninatsi. ;)

   Poista
  5. Kirjoita kaikki ja valitset parhaan?

   Poista
  6. Kirjoita itse kolme romaania! :D Ei mutta voisin kirjoittaa fragmentteja ja katsoa, mikä tuntuu parhaimmalta. Tänks!

   Poista
  7. Minä kirjoitin S:n ainakin kuudesti! Kaikki menivät eri tavalla.

   Poista
  8. Aa niin puhuitkin kokonaan eri tarinoista. No, neuvoni oli minusta hyvä, pysyn siinä. :D

   Poista
 5. Minä keksin ensi vuoden marraskuulle jo nanoaiheen! Jotenkin tekisi mieli alkaa jo kirjoittaa, mutta kun olis vähän muutakin mihin kannattaisi keskittyä just nyt. Kuten Ällä. Ja MV...ja...ja...ja..,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vain toivon että RP eli kolmonen on kohdalla vasta ensi marraskuussa. Mutta mistä vetoa että alan naputella sitä siinä parin kuukauden päästä...

   Poista
  2. Ahmu, vau, olet ainakin ajoissa! Minä en jaksa edes ajatella jotakin niin näännyttävää kuin nanoa vielä. xD

   Dee, maltatko odottaa RP:n kanssa sinne asti?

   Poista
  3. Minä voisin ottaa yhden nanon tässä keväällä... :D

   Riippuu miten Kakkonen käyttäytyy. Se on semikasassa mutta ei sitä ikinä tiedä miten väärin muistan.

   Poista
  4. Voit pitää oman PeNoWriMon!

   Poista
  5. Marraskuuta lähempänä on Camp Nanowrimo jos himottaa jo kirjoittaa. Olisko ollut tänä vuonna peräti jo huhtikuussa (ja encore heinäkuussa)?

   Poista
  6. Huhtikuussa on kai Script Frenzy, mutta voi silloinkin vääntää romaania.

   Poista
  7. Minä luulin, että se on maaliskuussa! Olen sekoittanut kaikki nämä jutut. / B. N.

   Poista
  8. Voidaan me maaliskuussakin kirjoitella leffoja jos haluat. :)

   Poista
  9. Ehtisin todennäköisesti kirjoittaa leffaan vain otsikon.

   (Muuten kyllä kiinnostaisi!)

   Poista
  10. Hienoa, että osallistutte vielä Frenzyyn, vaikka sitä ei enää virallisesti järjestetä. Olisipa minullakin moinen itsekuri ;)

   Poista
  11. En tiennyt, ettei sitä järjestetä enää, en ole kauheastin sen sivuilla käynyt. Mutta eihän meitä koskaan pienet vastoinkäymiset ole estäneet. / B

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Painovalmis

Hyvää lukutaitopäivää!

Motiiveista