Maailmanloppua odotellessa

Koska maailmanloppu kuulemma tulee ja ei tule tässä kuussa, ehkä siihen olisi hyvä valmistautua lukemalla maailmanlopun kirjallisuutta.
     Suosikkini ovat seuraavat:

Viimeisellä rannalla (Nevil Shute, 1957)
      (Tämä ei kyllä kerro maailmanlopusta vaan ihmiskunnan lopusta. Ihmiset odottavat Australiassa ydinlaskeuman saapumista ja kuolemaansa. Sir Elwoodin Hiljaiset värit on tehnyt kirjan inspiroimana kappaleen Kymmenen tikkua laudalla, joka on mielestäni tosi hyvä kappale, vaikka se onkin aika masentava. Mutta ehkä maailmanloppuun ei kuulu suhtautua pirteästi?)

ja

Enimmäkseen harmiton (Douglas Adams, 1992)
       (Tässä taisi oikeasti (?) tulla maailmanloppu.)

En keksi enempää. Tulipa lyhyt lista.
      Jos jollakulla on vielä hyviä vinkkejä siihen, mitä 12.12.12. kannattaisi tehdä, edelliseen postaukseen voi ehdottaa.
      Pahoittelen sitä että blogissani on ollut aika hiljaista. Minulla ei ole mitään kirjoitettavaa kirjoittamisesta! Päätin nimittäin pyhittää joulukuun koelukemiselle ja raapaleille, mitään isoa projektia tai editointikierrosta ei ole ennen tammikuuta luvassa.


Kommentit

 1. Enpä keksi enempää kirjoja. Ydinlaskeuman odottaminen kuulostaa aika ankealta mutta mielenkiintoiselta. Leffoja löytyy muuten myös maailmanlopputeemalla aika hurjasti. :D

  Välillä voi olla hiljaisempaa, tammikuussa sitten rysähtää. ;) Ellei maailmanloppu tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffofa on kyllä tosiaan vaikka millä mitalla, tosin niissäkin maailma yleensä pelastuu. (Ainakin amerikkalaisissa leffoissa Yhdysvallat pelastaa maapallon.)

   Apua, rysähtääkö! :D

   Poista
 2. Ei tule minullekaan mieleeni maailmanloppukirjoja, elokuvia kylläkin. Ydinlaskelman odottelu ei tosiaan kuulosta järin eloisalta aiheelta, mutta toisaalta herätti silti kiinnostukseni. Täytynee tutustua jossain vaiheessa, jos tässä siis henkiin jäädään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on itse asiassa aika hyvä kirja. Siitä on tehty tv-sarjakin, mutta siinä tapahtumat on siirretty nykyaikaan.

   Toivotaan! :)

   Poista
 3. Miksi minä olen ollut siinä uskossa, että maailmanloppu tulee vasta 21.12.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se tuleekin. Tai sitten ei. 12.12. Pitäisi vain tehdä jotain hienoa. :)

   Poista
  2. 21.12. Koska äitini... Ts. muistan sen siitä. ;)

   Poista
 4. Hei, kommentointikäytäntö on muuttunut! Hyvä!

  Minulle ei tule yhtäkään maailmanloppujuttua mieleen. Day After Tomorrow kai on? Mutta se ei ole kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vielä innostu, en tiedä onko se lopullisesti muuttunut! Ehkä.

   On sekin, mutta se on leffa! Ja siinä maailmanlopulta vältytään. Ei sellaisia tarinoita taida juurikaan olla, jossa se lopullisesti tulisi.

   Poista
  2. Pitää vissiin itse kirjoittaa sellainen?

   Poista
 5. Ajattelin käydä tänään ostamassa kissanhiekkaa, että sen hohdokkaampia suunnitelmia minulla ei ole tälle hienolle päivälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, piti lisätä että ei tule mieleen mitään maailmanloppukirjoja. En itse yleensä näitä lue, koska en uskoa että maailma oikeasti missään vaiheessa loppuu tai ihmiskunta häviä. Vaikka aurinko räjähtääkin joskus 5 biljoonan vuoden päästä, niin eiköhän ihmiskunta porskuta eteenpäin jossain muodossa, jollain eri planeetalla tai Star Trek mäisella avaruusaluksella.

   Poista
  2. Kissanhiekan osto on ihan hyvä suunnitelma. Tai no ainakin se on jotakin järkevää.

   En minäkään ihan tosissani näihin juttuihin usko. Mutta katosihan dinosauruksetkin, voihan olla että ihmisetkin jossain vaiheessa häviää, vaikka en kyllä sitä toivo. :)

   Poista
  3. Mä olen aina kuvitellut, että ihmiset häipyy jo ennen kuin planeetta tuhoutuu. Tai siis tuhoavat planeettaa sen verran, etteivät enää halua jäädä sille odottamaan "oikeaa" maailmanloppua.

   Poista
  4. Minä en jotenkin osaa kuvitella ihmisiä häipymässä. Jotenkin en osaa mitenkään kuvitella, että joskus oikeasti ihmiskunta muuttaisi eri planeetalle! Tuntuu liian kaukaiselta ja scifiltä.

   Poista
 6. Just siksi. :) Ihanan scifiä. Paitsi luulen että siinä kävisi, kuten Faronassani: rikkaat lähtee ja köyhät yrittää pärjätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen yhteiskunnallinen aspekti teksteissä muuten vetoaa minuun aina!

   Poista
  2. Hihii, joo kerrankin kirjoitin jotain suurta sanomaa. Tai siis kirjoitin muuallekin kuin rivien väliin. Mutta tuota kommenttiani en näköjään osannut laittaa oikeaan kohtaan, kun laitoin puhelimella.

   Poista
  3. Minäkin laitan vähän väliä kommentteja väärään väliin, vaikka olisin ihan koneella. Suuria sanomia pitää välillä ollakin! Ei kaikissa teksteissä mutta joskus.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi