Valmista

Nanoni valmistui muutama päivä sitten (kai se oli muutama päivä sitten? En muista), mutta en saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä mitään - sen loppuun kirjoittaminen oli sellaista kärsimystä, etten ole vieläkään ihan toipunut. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin NanoWriMoon ja nyt voisi kai vastata kysymykseen, että kannattiko.

Vastaus: kyllä ja ei.

Kyllä kannatti, koska kokemus oli älytön ja näki mitä itsestään sai irti. Ja olihan se hauskaa! (Silloin kun se ei ollut kärsimystä.)
Ei kannattanut, koska muuttolaatikkoni olivat melkein kuukauden purkamatta. Mitä tästä opimme? Älkää muuttako nanowrimon aikaan.
Ei kannattanut myöskään siksi, että tekstistä tuli niin karsea, että luultavasti häpeän sitä lopun ikääni.

Mutta ainakin se on ohi! Aion pitää pikkuriikkisen kirjoitustauon, mutta sitten käyn vanhojen ja uusien suunnitelmien kimppuun. Pelkkä ajatus siitä, että kun nanotekstiini vertaa, en voi kuin kirjoittaa paremmin, antaa lisää energiaa.

Kommentit

 1. Tosiaan, onnittelut sinullekin! :> Nano on kyllä hirmu kaksijakoinen juttu, omituisen hauskaa ja samaan aikaan sitä koko ajan miettii, että miksi hitossa tällaiseen piti osallistua. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kaksijakoinen, tosiaan. Välillä mietin että tässä tulee ihan hulluksi, mutta en voinut jättää leikkiä keskenkään. Onneksi se on nyt ohi eikä tule vähään aikaan uudestaan.

   Poista
 2. Ajattelin nyt näyttää tietämättömyyteni ja kysyä mitä tämä nano tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nano on lyhennys sanoista National Novel Writing Month eli kansainvälinen romaaninkirjoituskuukausi: kuukauden aikana on kirjoitettava (vähintään) 50 000 sanaa pitkä romaani. Siinä ei ehdi kamalasti pitää päiviä, jolloin ei kirjoita. Netistä löytyy paljon juttua nanosta, jos kiinnostaa.

   Poista
  2. Anteeksi kun olen intiimisti pilkun kanssa mutta ehkä viitsin sanoa kun teen itsekin aina saman käännösvirheen: national on kansallinen. Miksi me käännämme sen kansainvälisenä? Nanohan on kansainvälinen mutta silti jotenkin hassua!

   Poista
  3. Minusta kansainvälinen on parempi sana. Koska kansallisesta tulee mieleen valtakunnallinen! Vai onko vika vain minun päässäni?

   Virheistä saa ja pitää huomauttaa.

   Poista
  4. Kansallinenhan tarkoittaa valtakunnallista - käsittääkseni. Nano kai oli alunperin valtakunnallinen mutta no joo ei kai sitä nimeä viitsi sen takia vaihtaa että ulkomaalaisetkin haluavat messiin. Innowrimo...

   Poista
  5. Kansallinen on ollut aina minulle vähän epäselvä sana, mutta joo, valtakunnallista se minunkin käsittääkseni tarkoittaa - en tiedä mitä sekoilin aiemmassa kommentissa.

   En aiemmin edes tajunnut ajatella tuota juttua.

   Poista
 3. Onnea, hyvä sinä!

  Eikä mitään ei kannattanut osallistua -löpinää. Tasan istut ensikin vuonna kiltisti nuotiolla. Minä pakotan!

  Enkä vieläkään usko että tekstisi voisi olla loppuelämän kestävän häpeän arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (taas). :)

   Kyllä vaaka kallistuu enemmän kannatti kuin ei kannatti -linjalle. Mutta olisitpa nähnyt vaatehuoneeni. Koska en ehtinut järjestellä vaatteita, kaadoin ne matkalaukuista lattialle. Joka aamu minulla oli sitten operaatio, jossa yritin onkia lattialta jotakin töihin päälle laitettavaa. Nyt vihdoinkin olen ehtinyt järjestää sen ja ensimmäistä kertaa kuukauteen näen vaatehuoneen lattian. Huomasin, että siellä on näköjään erilainen lattia kuin muualla asunnossa. O_o

   Sittenpähän näet! Yritän lähettää tekstin tällä viikolla.

   Poista
 4. Onnea hurjasti! :) Hyvä loppukiri oli kyllä sinulla!

  Ensi vuonna uudestaan, ehkä vähän paremmalla valmistautumisella/suunnittelulla. Eikä muuttoja samaan aikaan. ;)

  Ja hei, aina voi editoida. ;) Elättelen toivoa, että nanostani tulisi jotakin, minkä kehtaisi jollakulla luetuttaakin.

  VastaaPoista
 5. Lila, blogger ei anna kommentoida kommentisi alle joten vastaan tähän.

  Se loppukiri oli sellainen, että suurin piirtein irvistelin ja päätin, etten lähde koneelta ennen kuin viisi tuhatta sanaa on kanssa.

  Joo, ens vuonna paremmalla menestyksellä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi