Kristina från Duvemåla

Kävin katsomassa Kristina från Duvemålan Svenska Teaternissa maanantaina. (En ole juurikaan käynyt teatterissa, ja nyt olen menossa tällä viikolla toiseenkin näytökseen, katsomaan Pahuutta!) Voi kuinka hyvä se oli. Tiesin musikaalista etukäteen, että se kertoo ruotsalaisista uudisraivaajista ja että sen ovat tehneet Björn Ulvaeus ja Benny Andersson. Eiväthän Abban miehet voisikaan tehdä huonoa musikaalia! Musikaali perustuu Wilhelm Mobergin Maastamuuttajat-romaanisarjaan, jolla on Helsingin Sanomien mukaan Ruotsissa samanlainen kansallisaarteen asema kuin Väinö Linnan Pohjantähden alla -trilogialla Suomessa.

Maria Ylipäällä on todella hyvä ääni. Lisäksi Svenska Teaternissa on sellaista vanhan ajan tyyliä, joka puuttuu uusista teattereista.

Saan kiittää kokemuksesta siskoani, joka hankki minulle lipun loppuunmyytyyn näytökseen. Paikkamme olivat aika huonot; istuimme toisella parvella. Minun paikaltani näki silti yllättävän hyvin (orkesteria ei nähnyt), mutta siskoni istui palkin takana! Kummastutti, että sellaiseen kohtaan oli edes laitettu penkki!

Menkää ihmeessä katsomaan, jos joskus saatte tilaisuuden.

Kommentit

  1. Menee yli ymmärryksen miten joku voi osata tarpeeksi hyvin ruotsia mennäkseen teatteriin. Eihän se suomeksi voinut olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsiksi se oli, mutta hei, sieltä sai sellaisia pieniä laitteita, joihin sai suomenkielen tekstityksen! En ottanut sellaista, kun ajattelin, että pärjään ilman, mutta siskoni otti, ja välillä sitten vilkuilin sitä, koska ei sen ymmärtäminen ihan helppoa aina ollut.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Annikin Runofestivaaleilla

Tunnelmia kirjamessuilta