Can you read my mind...

...minne minä menen ensi helmikuussa? Olen innoissani! Niin innoissani että minulla on jopa yksi juonentynkä, mutta ei se suorasanaisesti tähän liity.

Hei muistaako kukaan muuten enää Kolmea Simoa? Osallistuiko joku peräti sanoituskilpailuun? Minä en. Yritin kyllä mutta en saanut aikaan a-osaa enkä c-osaa ja kertosäekään ei oikein onnistunut. Minä haluaisin kovasti osasta sanoittaa, mutta ilmeisesti se vaatisi myös vähän tyrmitajua rytmitajua. Joka tapauksessa kilpailun voittaja on tämä. (Julkaistu jo viime kuussa.) Ei tuo minusta ihan hirveän erikoinen kyllä ole, joo-joo tuntuu aika helpolta ratkaisulta kertosäkeeseen, mutta mikä minä olen kommentoimaan, kun en saanut aikaan senkään vertaa. :)

Tuli tässä yksi päivä mietittyä, mikä siinä on, että monien musiikillisesti hyvien kappaleitten sanoitukset ovat... keskinkertaisia. Päättelin niin, että ihmiset kai sitten harvemmin ovat niin monilahjakkuuksia, että he ovat sekä hyviä säveltämään että sanoittamaan. Ehkä se on vähän niin kirjoittaessa; joissakin kirjoissa on todella hyvä juoni mutta kieli köyhempää, joissakin taas on loistava kieli mutta huonompi tai mitäänsanomattomampi juoni ja rakenne, harva kirjailija osuu molemmilla kultasuoneen.

Rupesin oikein miettimällä miettimään, millä bändillä olisi sekä loistavaa musiikkia että loistavat sanoitukset. Keksin montakin esimerkkiä, mutta sitten tajusin, että enimmäkseen näillä oli ollut ulkopuoliset sanoittajat...

Kommentit

 1. Tyrmitaju! Ihana typo! Harvalla ihmisellä tosiasiassa on minkäänlaatuista tyrmitajua tai muuta tajua. Minä en edes halua kuunnella ko. biisiä, koska se oli niin ärsyttävä, etten halunnut edes yrittää sanoittaa.

  Minne olet menossa?? Kerro heti!!

  Ai niin, minulla on L:n kanssa sitaattiongelma. Minusta tuntuu, että sitaatteja on liikaa. Taidan vähentää noin kahdestakymmenestä tasan kolmeen. Sitten kadun ja laitan ne takaisin.

  VastaaPoista
 2. Lukeeko minulla siellä tosiaan tyrmitaju!! No ei kyllä minulla ole tyrmitajua sen enempää kuin tyrmitajuakaan.

  Vastaus kysymykseesi on postauksen otsikossa. :)

  Kuulostaa aika hurjalta sitaattimäärältä, mutta onko ne ripoteltu tekstin sekaan vai esim. lukujen alkuun? Ei sitaatteja välttämättä ole liikaa, jos ne ovat perusteltuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos, kirjoitan saman typon uudestaan ihan ajatuksen kanssa näköjään... :D Siis ei ole RYTMItajua.

   Poista
  2. Hyvä sinä ;)

   Ne sitaatit on lukujen aluissa, mutta nyt kun ajattelen asiaa, se tuntuu älyttömältä. Mutta sanotaan näin, että ne ovat olleet korvaamaton työväline, eli moni teema on rakentunut sitaattien fiiliksiin, mutta voin hyvin jättää ne pois lopullisesta versioista (hää, oletuksella että lopullinen versio voi olla mahdollinen...)

   Tyrmi---tyrni---tyrmä---

   Poista
 3. Itse keksin montakin bändiä joilla on mielestäni sekä loistavaa musiikkia, että sanoituksia :)) Ja ainakin neljällä näistä sekä sävellys, että sanoitus tulevat bändin sisältä. Ainakin siinä uskossa elän, enkä löytänyt pika googlauksella vastalauseitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksin minäkin muutamia, kun oikein mietin. Olisin halunnut sanoa että ABBA koska olen aina rakastanut ABBAn musiikkia, mutta heille taisi kans joku tuttu tehdä aika paljon sanoituksia. Mutta sitten on esim. Zen Cafe ja Dingo (ainakin se alkuperäinen). Ja tietysti joitakin säveltäjä/sanoittaja/laulajia, jotka esiintyy yksikseen.

   Poista
  2. Mutta eikös Benny ja Björn kuitenki kirjottanu suurimman osan ABBAn biiseistä, ainakin näin olen kuullut monesti sanottavan.
   Lisäksi Bon Jovin biisit ovat yleensä Richien ja Jonin tekemiä ja myös Green Dayn ja Simple Planin jätkät tekevät itse biisit. Lisäksi Ryan Calhounin uskon tekevän itse biisinsä sanoitukset ja sävellykset, samoin Secondhand serenaden John Vesely tekee itse biisinsä :))
   Levyjen kansilehtisten mukaan myö Cash cashin ekan levyn sisältö on bändin omaa tuotosta ja 30 seconds to marsin biiseistä monet on Jared Leton käsialaa.

   Poista
  3. Kyllä Benny ja Björn kaikki sinänsä kirjoitti, mutta yhdessä dokumentissa jompikumpi heistä sanoi, että "Stig oli hyvä tekemään sanoituksia", eli manageri Stig Anderson, jos nyt vain oikein muistan, eli hän kai auttoi sanoitusten kanssa. Mutta sitten taas esim. Winner takes it all, joka on mielestäni ABBAn paras kappale, on heidän kahden kirjoittama. Agnetha ja Frida eivät käsittääkseni osallistuneet säveltämiseen tai sanoittamiseen.

   En pidä Simple Planin enkä 30 seconds to Marsin musiikista sitten ollenkaan. :) Luulisin, että suurin osa bändeistä itse säveltää ja sanoittaa (pois lukien jotkin tyttö/poikabändit), mutta se on sitten eri juttu, olenko minä niihin tyytyväinen. :) Green Dayestä kyllä tykkään ja mielestäni heillä on tosi hyviä lyriikoitakin. Secondhand serenade on minulle ihan tuntematon!

   Poista
  4. Secondhand serenadeen kannattaa tutustua, aivan mahtava "yhden miehen bändi" aivan valtavan kauniita biisejä kaikki kuulemani ovat olleet rakkauslauluja, mutta siltikin. Your call ja Fall for you ovat omia lemppareitani. Ryan Calhoun on myös melko tuntematon Suomessa, mutta mukavia rentoja biisejä joista ainakin Draining, You and I ja Who we are löytyvät melko helposti youtubesta :)

   Poista
  5. Kävin kuuntelemassa, ihan nättiä musiikkia. :) Minä otan mielelläni aina vastaan uusia kuunteluvinkkejä.

   Poista
 4. Tulipa typerä olo kun googletin otsikon ja tajusin mistä on kyse, vastahan me puhuimme tästä.

  En jaksa kuunnella voittajabiisiä koska se ärsyttävä melodia jää pyörimään päähän. No, kettu ja happamat ne marjat mitkä ne olikaan ne marjat.

  Tyrmitaju on paras typo. Kirjoita jotain sen nimistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkea voi muistaa ja yritin olla salaperäinen.

   Mitähän se tyrmitaju vois tarkoittaa. Tulee vain tyrnimarjat mieleen. Ehkä niistä menee taju, jos syö liikaa? Ei ehkä mahdollista.

   Se muuten jää pyörimään. Erehdyin kuuntelemaan. Ei tuosta tainnut hittiä tulla.

   Poista
 5. En nyt kyllä yhtään hokaa näin illan rehtuuttamana, että mihin oikein menet..Mutta ilmeisesti jonnekin, minne tahdotkin, joten onnea :) Tuokin on niin totta; monissa hyvissä biiseissä on kamalat sanat. Loistavien sanoitusten taustoja en tiedä...en vain jaksa aina ottaa selvää, onko artisti ne itse tehnyt vai ei. Pidän tällä hetkellä aivan hulluna The XX:stä. Tosin sanoituksia en ole tarkemmin kuunnellut..ehkä tänään, tekstisi innoittamana, höristän korvani sanoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen vähän ihastunut XX:n nyt, ehkä osittain sinun blogisi takia koska mainostit sitä.

   Joo, kyseessä on oikein hauska (ja kallis) juttu. Kiitos. :)

   Poista
 6. Hihii, tyrmitaju on niin loistava typo, että tästä pitäisi kehittää jo oma sana ;-)
  Vau, taidanpa arvata mihin olet menossa, onnellinen sinä! En tiennytkään, että he ovat tulossa Suomeen helmikuussa. Siis jos nyt arvasin ollenkaan oikein (en arvaile enempää ääneen, jotten pilaa jännitystä)
  Dingon (siis sen alkuperäisen) sanoitukset olivat kyllä aikoinaan erittäin inspiroivia, teini-iässä tuli useammastakin biisistä maalattua taulu. Nyt olen ihanstunut Mariskan Kukkurukuu-biisiin, enkä oikein tiedä miksi. Vai mitä mieltä olette?

  Sä olet lintu joka ei oppinut lentämään,
  et siipiäsi koskaan oo päässyt käyttämään.
  Juopuneena jumalat sun kohtalosi arpoivat,
  synnyit pesään pimeään kylmyydestä kärsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastunut Mariskan Kukkurukuu-biisin. Jollain tapaa se on ihana. Kuuntelen sitä aika usein.

   Vau, sinä siis harrastat maalaamistakin. Millaisiahan tauluja Dingon biiseistä on tullut... Minustakin heidän sanoituksensa ovat inspiroivia, ja kekseliäitäkin.

   Kyllä, he tulevat Suomeen helmikuussa. Tai no parasta tulla, kun liput on jo ostettu! Arvasit siis ihan oikein.

   Poista
 7. Jee, kiva että pääset kivaan juttuun (ehkä tajusin sen googlaamalla). :)

  Minulle on käynyt useammankin kerran niin, että olen googlannut jonkun tosi hyvän biisin sanat, ja sitten on käynyt ilmi, että biisin sisältö on ihan olematon. :( Kun olen itse kiinnittänyt huomiota vain pariin lauseeseen ja kehitellyt tulkinnan mielessäni, joka olisi ollut paljon parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on käynyt TÄSMÄLLEEN samalla tavalla. Se on kamalaa. Koko kappaleesta tuntuu menevän silloin jotenkin hohto. Joskus olen myös kuullut väärin sanoja ja oikeiden sanojen selvittyä ollut sitä mieltä, että väärinkuulemani sanat olivat paremmat. :)

   Se on kivaa! Heilläkin on hyviä sanoituksia.

   Poista
 8. Killers?! MINÄKIN HALUAN!!

  - S

  VastaaPoista
 9. EIII. Se on jo loppuunmyyty :( Voi miksi.

  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Miten en muistanut että sinäkin pidät Killersistä, olisin puhunut tästä sinulle, kun viime viikolla keksin keikan olevan tulossa. Ei se ole ihan vielä loppuunmyyty, lippuja on kyllä vielä saatavilla, muttei seisomapaikkoja, alakatsomosta saa vielä paikkoja, mutta kelpaisko sulle sellaiset? Minä sain lipun niin että siskon kaveri osti ne, kun en itse oikein töistä päässyt soittamaan ja jonottamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi