Hillakyselyn tulokset

Hilla vs. lakka -kysely on päättynyt.


Pitihän näistä tuloksista tehdä erillinen postaus, sillä ihmiset, katsokaa, olen oppinut vihdoinkin käyttämään kuvakaappausta! Minulle on auennut kokonaan uusi maailma, joka on ollut minulle täysin tuntematon.

Kyselyn voitti siis lakka yhdeksällätoista äänellä. Hilla jäi toiseksi yhdellätoista äänellä, mikä hämmästytti minua, sillä kuvittelin hillan olevan yleisempi. Ilmeisesti kyselyssä äänesti enemmän eteläsuomalaisia, sillä hilla on yleisemmin käytössä pohjoisessa. Itsekin äänestin hillaa. Hilla voittaa mielestäni maussa mustikan ja puolukan (mikäpä ei voittaisi puolukkaa? Se maistuu hyvältä vain lappapuurossa). Jos haluaa lukea lisää marjan nimityksen etymologiasta, voi lukaista vaikka Kotuksen artikkelin. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä sanaa ne kolme, jotka valitsivat "ei kumpikaan" -vaihtoehdon, käyttävat hillasta. Tiedän, että kolmas nimitys on suomuurain, mutta en ole koskaan kuullut sitä oikeasti kenenkään käyttävän.

Tässä vielä kuva omasta onnettomasta hillasaaliistani:


Ja jos pysytte linjoilla, niin blogiin on ilmestymässä jotakin jännittävää piakkoin! Tai ei välttämättä jännittävää, mutta jotakin muuta.

Kommentit

 1. Ei tuo nyt niin vallan kehno saalis ole omaan kolmeen marjaan saaliiseen verrattuna ;-) Anteeksi tietämättömyyteni, mutta mitä ihmettä on lappapuuro? Vispipuuroako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta kuva huijaa. Tuo ei ole mikään oikean kokoinen ämpäri, vaan sellainen tosi pieni. :D Ja kolmekin on jo jotain, sillä joskus olemme käyneet suolla, jolta ei löytynyt hillan hillaa.

   Lappapuuro on juurikin vispipuuroa. :) Lempipuuroani! Olen tottunut sanomaan lappapuuro, mutta on vispipuurokin meillä käytössä, menee ehkä 50-50.

   Poista
 2. Minä olen epävarma jo senkin suhteen, mikä on vispipuuro. Sitä ihanaa punaista marjapuuroa? No, puuro mikä puuro, pidän siitä varmasti. Vielä kun jaksaisi väsätä sitä joka aamu niin lähtisi päivä hyvin käyntiin.

  Minä äänestin lakkaa. En muista sanoinko jo aiemmin, että en ikinä edes muista että lakka ja hilla on sama asia. Sekin häiritsee että hilla on etunimi. Mieluumin siis sanon marjaa joksikin, joka tarkoittaa myös hiussuiketta ja huumetta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään meinaa muistaa! Hilla on kyllä kaunis etunimi, aika harvinainen tosin (?).

   Dee, lakkahillasta ei kuitenkaan onneksi saa päätään sekaisin. :)

   Vispipuuro on kuohkeaksi vatkattua marjapuuroa, joka on yleensä tehty puolukoista eli on punaista / vaaleanpunaista. Se on ihanan makuista!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Annikin Runofestivaaleilla

Tunnelmia kirjamessuilta