Kivaa viikkoa

En tiedä onko tämä piirtämäni siili kauheasti siilin näköinen (en ole ikävä kyllä koskaan tavannut yhtään), mutta joka tapauksessa tämä siili haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta viikkoa!

Siili, Erinaceus europaeus. (Kuvaa voi napsauttaa suuremmaksi.)

Btw, en täysin varauksetta hehkuttanut Nälkäpeli-leffaa, mutta leffan soundtrack on kyllä ihana. Ja surullinen....!

EDIT: Jälleen uusi työpaikkahylsy. "Sijaisuuteen tuli 26 hakemusta... blaa blaa blaa valintamme ei kohdistunut sinuun... blaa blaa blaa..." Kai näitäkin sitten voi kerätä samaan tapaan kuin käsishylsyjä. Seuraavan kerran kun joku poliitikko/sarasvuo/wahlroos/muuten vaan rikas valittaa, että nuoret on laiskoja eikä hae töitä vaan lojuu sohvalla, minä tulostan nämä kaikki hylsyni ja lähetän ne sille.

Kommentit

 1. Tämä siili muistuttaa kovasti sitä piikikästä ystävää, joka vieraili maitokupillamme viime kesän kuulaina iltoina;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan siilejä, mutta niitä ei ole niin pohjoisessa kuin mistä olen kotoisin, ja täälläkin ne taitavat olla hiukan harvinaisia. Yhden ainoan kerran olen nähnyt kaukaa siilin, kun se viipotti tien yli.

   Mukavaa, että teillä on ollut siiliystävä pihallanne, mutta muistathan Marke, että siileille ei saa oikeasti antaa maitoa! (Siileillä on laktoosi-intoleranssi, eikä niiden maha kestä maitoa, vaikka ne saattavat sitä mennä juomaankin.)

   Poista
  2. Tuon maitojutun kuulimme joltakin naapurilta kesän loppupuolella ja se meitä sitten harmittikin. Vaihdoimme juoman veteen ja siilit hävisivät yksi kerrallaan. Taisi siiliperhe pahoittaa mielensä ja muuttaa vanhan mummin luokse korttelin toiseen päähän.Hän ei tainnut tietää laktoosi-intoleranssista;)

   Poista
  3. Niin, raasut eivät taida oikein ymmärtää mikä niille on hyväksi ja mikä ei. Syövät kaikkea mikä maistuu hyvältä, vaikka se olisikin epäterveellistä. Meidän kissoille taas ei muuten maito kelpaa, kermaa pitäisi vähintään olla. :D

   Voihan olla, että teidän siilit vain menivät horrostamaan? En tosin tiedä oikein, mihin aikaan se tapahtuu...

   Poista
 2. Minun ensimmäinen kissani ei suostunut juomaan maitoa. Se ei myöskään halunnut syödä kalaa. Ihme muija.

  Meidänkin pihassa on asustellut siili mutta äiti kielsi ruokkimasta sitä. Eipä minua kyllä muistaakseni haitannut, minä pelkäsin sitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kissat syö kyllä jonkin verran kalaa, mutta he eivät ole kalasta lainkaan niin innoissaan kuin minusta kissojen olisi soveliasta. :D

   Ei siilejä voi pelätä! Tosin olen jostain lukenut, että kun siilit tulivat Suomeen (1800-luvulla?), monet pitivät niitä hirviöinä tai muina paholaisina tms. koska niillä on piikkejä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Piristit päivääni! Siilistä tuli vähän suttuinen, kun skannattua kuvaa piti pienentää, mutta kiva jos sen siiliksi tunnistaa. :)

   En ole mikään taitelija ja kirjoittaminen on helpompaa kuin piirtäminen, mutta joskus iskee halu raapustaa kuviakin.

   Poista
 4. Voi kuinka söpö siili, kiitos päivän piristyksestä! Nämä kellonsiirrot saavat minut kärttysäksi ja väsyneeksi, joten piristys tuli tarpeeseen ;-)
  P.S. Lykkyä työnhakuun, se on sitkeyslaji! Minusta tosin on erittäin huolestuttavaa, että 110 000 nuorta aikusta leijailee jossain (tämä taisi olla maanantain iltalehden otsikoita). Ei hyvä koko yhteiskunnan kannalta... ja samaan aikaan pohditaan eläkeiän nostoa, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Hauskaa jos siilini onnistui piristämään sinua! Siilit on symppiksiä. :) Kesäaikaan siirtyminen on ärsyttävämpää kuin talviaikaan siirtyminen. Itse onneksi totun siihen parissa päivässä.

   ps. 110 000 nuorta yhteiskunnan ulkopuolella on kyllä hurja luku. Se koski alle kolmekymmentävuotiaita, jotka eivät ole käyneet kuin peruskoulun. Kamalaa, että näin on päässyt käymään. Työllistymismahdollisuudet ovat silloin tosi heikot, kun näinä aikoina meidän koulutettujenkin on vaikea löytää töitä, kun kaikkialla säästetään. En usko että työnsaannissa olisi mitään vaikeuksia, jos eläköityneiden tilalle palkattaisiin uudet työntekijät.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi