Muilta mailta

Päähenkilölläni on outo harrastus. Hän hautaa erilaisia esineitä maahan, mutta en kerro miksi. Tällä hetkellä olen omistanut harrastukselle kokonaisen luvun, mutta koska se ei palvele hirveästi juonta, voi olla että se saa kyytiä... Kill your darlings, niinpä niin. Niin sanoi muun muassa Stephen King. Kirjoittamisesta on ainoa kirjoittamisopas, jonka olen lukenut. Olen nimittäin vähän opasvastainen.

Minulla on myös hiukan hölmö harrastus. Kerään postikortteja. (Kerään myös norsuja, mutta se ei ole mielestäni hölmöä.) Keräilyssä on muutama sääntö: korttien pitää mielellään olla ulkomailta eri kaupungeista, mutta myös suomalaiset käyvät. Pääasia on, että ne on lähetetty minulle. Minusta kortit ja postimerkit ovat kauniita.

Oikealla kortteja tai merkkejä Venetsiasta, Millesgårdenista, Pietarista, Marokosta ja Vietnamista. Vasemmalla Barcelonasta, Kööpenhamista, Lontoosta, Roomasta, Espanjasta ja Kuubasta.


Viime viikolla postikorttikokoelmani karttui kahdella uudella vietnamilaisella kortilla. Tällä hetkellä minulla on kortteja seuraavista paikoista (tämä luettelo lähinnä siksi, että minulla ei ollut asiasta kunnon käsitystä kunnes tänä viikonloppuna järjestelin kortteja):

Wales, Kreeta, Ahvenanmaa, Gambia, Tukholma, Hampuri, Gran Canaria, Crete Agios Nikolaos, Berliini, Lontoo, Turku, Oulu, Tirol, Amsterdam, München, Pamukkale, Lissabon, Pariisi, Vittula (Pajala), Nizza, Riika, Tallinna, Vilna, New York, Kuuba, Marrakech, Venetsia, Turkki, Helsinki, Tyresta (Tukholma), Torrevieja, Portugali, Vatikaani, San Marino, Rooma, Napoli, Cinque Terre, Ha Noi, Hồ Chí Minh City, Millesgården (Lidingö), Reaykjavík, Kalajoki, Barcelona, Oslo, Kööpenhamina ja Pietari. Joistakin kaupungeista, kuten Tukholmasta ja Tallinnasta, kortteja on useampia. Kaikki kortit ovat tietysti seinällä. Jos joku päivä saisin aikaiseksi, järjestelisin ne maantieteellisesti. Nyt ne ovat sikin sokin.

Joihinkin kortteihin liittyy erikoisia tarinoita. Esim. Pamukkalen kortti tuli turkkilaiselta pojalta enkä vielä tänäkään päivänä tiedä, mistä hän oli saanut osoitteeni ja nimeni! Kuuban kortti taas tuli perille vasta useiden viikkojen vaelluksen jälkeen ryppyisenä kuin mikä. Vitsailimme, että ehkä se kävi jossain tarkastuksessa.

Kommentit

 1. Eihän tuo ole ollenkaan hölmö harrastus! Minäkin kerään kortteja, mutta vähän eri tavalla; ostan taidekortteja kaupungeista, joissa käyn. Ja parhaimmat palat aina kehystän, pistän seiniin roikkumaan. Joten postikortit kunniaan :)

  VastaaPoista
 2. Minä ostan myös joskus taidekortteja, mutta ne eivät pääse yhtä hyville paikoille seinilläni :D ja monesti laitan ne eteenpäin esim. synttärikortteina. Ja täytyy myöntää, että osan noista korteista olen lähettänyt itse itselleni.

  Korttien kehystäminen olisi kyllä ihanaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, jälleen yksi hyvä syy lähteä reissuun---> kortit jäävät historiaan! JEE !

  -RiGa-

  VastaaPoista
 4. 90 % prosenttia noista korteista taitaa olla teiltä... :D Mut lisää vaan! Ja mieluiten vaakatasoisia! Ne on helpompi asetella :D

  VastaaPoista
 5. Norsut ovat ihan normaali harrastus nekin.

  terv. noin 200 lampaan nainen.

  VastaaPoista
 6. Calendula: Minun norsukokoelmani vaikuttaa nyt hyvin vaatimattomalta (n. 50) sinun lammaslaumaasi verrattuna.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys