Lukuja X

Tarinassa on 47 301 sanaa ja 206 liuskaa. Jos olisin saanut jokaisesta kirjoittamastani sanasta euron, olisin jo aika rikas.

Mutta sitähän sanotaan, ettei kirjoittamalla rikastuta, kaunokirjallisuudella ainakaan, senhän kaikki tietävät :). Onneksi en harrasta kirjoittamista siksi, että toivoisin tienaavani sillä joskus rahaa, vaan siksi, että kirjoittaminen on minusta niin ihanaa.

Laskin kuitenkin huvikseni, paljonko minulla oikein on uponnut tähän raapustusharrastukseen kymmenen vuoden aikana:

Menot

Word - 129 e (Käytin Open Officea pari vuotta, mutta se ei mielestäni ikinä toiminut yhtä hyvin kuin Word.)
Tulostin - n. 80 e (minusta tulostin on ihan ehdoton väline, jos harrastaa kirjoittamista)
Skanneri - n. 90 e (skanneria tarvitsee piirustusten saamiseen koneelle, ja onhan siitä paljon muutakin iloa)
(Paperia nyt on mennyt tuhottomasti, mutta jätän sen laskuista.)

Tulot
+ 100 euroa
Reppu
Postimerkkikokoelma
Mustekyniä
Kirjekuoria
Kylpypyyhe

Lopputulos: 199 euroa miinusta. No, kai tämä olisi voinut huonomminkin mennä? Ja onhan niitä kalliimpiakin harrastuksia, niin kuin jääkiekko. Sitä paitsi olen vähän epävarma, minkä arvoisiksi postimerkit ja mustekynät pitäisi laskea, mutta ainakin ne ovat olleet hyödyllisiä, samoin pyyhe.

(Vakavasti puhuen. En edes haluaisi kirjoittaa elääkseni. Kuolisin varmaan stressiin, jos minun pitäisi olla yrittäjä. Ammatikseen kirjoittavat kai lasketaan aina yrittäjiksi. Ei, minä haluaisin jonkin kivan päivätyön, jonka ohella voisin kirjoitella. Toivottavasti jokin työhakemuksistani tuottaisi tulosta, sillä tämä viikko on ollut turhan synkeä.)

Ps. Häippäisen luultavasti kaupungista hetkeksi, joten nettiäkään en varmaan käytä muutamaan päivään :D

Kommentit

 1. Siis sinä olet maksanut rahaa siitä, että saat käyttää jotain niin kamalaa ohjelmaa kuin Word?! :-o Huh. Minulle pitäisi maksaa aika paljon, että suostuisin käyttämään sitä. (Esim. nelinumeroinen summa.) Atlantis on muuten _paljon_ halvempi ja hakkaa sekä Wordin että OpenOfficen mennen tullen (niin nopeudessa, luotettavuudessa, käyttöliittymässä kuin muissakin jutuissa). :-P

  Minä periaatteessa häviän kirjojen kirjoittamisella koko ajan rahaa, koska se on pois kunnolla palkatusta työstä, josta saa 30-50 euroa tunti... Apuraha tietysti vähän tasapainottaa. Mutta onhan tämä terveellisempi harrastus kuin vaikkapa kalliit sikarit. Ehkä.

  Tulostinta tai skanneria en omista. Suurin konkreettinen menoerä kirjoittamisessa minulle on lähdemateriaali ja kirjoitusoppaat. Sitäkin menee enemmän tietokirjoihin ja sen voisi varmaan vähentää verotuksessa, mutta en ole jaksanut alkaa säätää.

  Jenkeissä on muuten väitetysti niin hieno laki, että tulonhankkimiskulut voi vähentää verotuksessa, vaikka ei olisi saanut hankittua yhtään tuloja, yritys riittää. Eli jos esim. tulostat ja lähettelet romaaniasi ympäriinsä, voit vähentää ne kulut verotuksessa, vaikka et saisikaan romaaniasi julkaistua - olet kuitenkin yrittänyt tienata rahaa.

  Nyt kun vielä odottelen Marian ilmestyskirjasta tienestejä, niin plussaa on kaunokirjallisista tuotoksistani tullut $100 (25+75), yksi 1 500 markan kirjalahjakortti sekä jokunen kirja ja muuta sälää. Onneksi ei-kaunokirjallisilla tekeleillä on tullut tehtyä vuosien varrella liki kuusinumeroinen rahasumma, mistä ei jää paljon kuukautta kohden, mutta hengissä vielä ollaan!

  VastaaPoista
 2. Scrivener, sanoo hän, Scrivener!
  Useimmat kirjoittajat eivät enää Wordin kaltaisiin palaa...

  http://www.literatureandlatte.com/

  VastaaPoista
 3. Maija Haavisto: Minusta Word ei ole kamala ohjelma. En ymmärrä älytöntä word-parjausta, se on vähän samanlaista kuin Mac-ihmiset aina haukkuu Windowsia :) Minusta Word toimii hyvin siinä mihin se on suunniteltu... ainakin niihin verrattuna mitä olen kokeillut, eli mm. Open Office ja Abiword. Atlantista en ole kyllä kokeillut, myönnän.

  Minusta Wordin paras ominaisuus on suomen kielen oikoluku (kunhan sitä säätää ensin, oletusarvoisesti se on tosi ärsyttävä). Open officen writerissakin oli suomen kielen oikoluku, mutta se oli ihan kamala, se ei tuntenut juuri mitään sanoja eikä siitä muutenkaan ollut juuri hyötyä.

  Tulostinta en välttämättä olisi ostanut pelkän kirjoittamisen takia, mutta sitä tuntuu tarvitsevan niin moneen muuhunkin, esim. lippujen tulostamiseen.

  Tietokirjoilla on tosiaan varmaan paremmat mahikset tienata jotain :)

  Calendula: Vou, Scrivener kuulostaa vähän liian prolta minulle... :D

  VastaaPoista
 4. Minä en suostu kirjoittamaan muulla kuin Wordilla! Se on SIMPPELI. Sitä on osannut käyttää pennusta saakka. En vaihda!

  VastaaPoista
 5. Ja jos käyttää Open Officea, niin sen kaveriksi pitää ehdottomasti asentaa Voikko. En ole vielä parempaa suomen oikolukua löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Dee, no hyvä että meitä Wordinkin kannattajia on, joskus tuntuu että ollaan aika vähemmistössä :D Toki jokainen käyttäköön ohjelmaa josta tykkää, mutta minustakin Word on hyvä, tosin enää se ei ole niin simppeli kuin ennen. (Minulla on word 2010, siinä on kaikenlaista sälää, aiemmat versiot olivat vähän yksinkertaisempia.)

  Calendula, mielestäni asensin Open Officeen erillisen oikolukuohjelman, mutta ehkä se sitten oli tuota Voikkoa edeltävä, en muista sen nimeä, mutta se oli onneton. Kyllä Open Officekin menettelee, mutta minä en ikinä oppinut tekemään sillä haluamiani sivunumeroita! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys