2.1.12

Hyvää uutta vuotta päivän myöhässä! :)

(Mutta päivämäärästä tuli mielestäni parempi!)

En oikeastaan harrasta uudenvuoden lupauksia, mutta nyt minulla on kaksi ajatusta, mitä voisin yrittää toteuttaa.

1. Voisin kirjata ylös kirjoittamieni sivujen määrät. Epäilen kyllä, että tästä tulee mahdotonta. Olen nimittäin matematiikassa täysin toivoton. Jostain syystä päätin kuitenkin kirjoittaa matematiikan. Muistan, että käytin suurimman osan ajasta eväiden syömiseen ja tehtävien ihmettelemiseen. (Jostain syystä kaikki päähenkilöni ovat myös huonoja matikassa...)

2. Aion myös kirjata ylös kaikki lukemani kirjat tänä vuonna. Aika monet tuntuvat tekevän sitä. Blogi olisi siinä apuna. Minä en ole ikinä ollut hyvä pysymään kärryillä siinä, mitä olen lukenut ja milloin. Joskus olen jopa lainannut vahingossa saman kirjan kahteen kertaan. Vuoden lopussa voisi ihastella lukemiensa kirjojen määrää tai kauhistella niiden vähyyttä :)

Lisäksi on kohta 3. Aion jatkaa "tarinani" kirjoittamista. Yksi deadline on Pentti Saarikosken kirjoituskilpailu. Katsotaan, ehdinkö osallistua siihen - ja millä.

Kommentit

 1. Hyviä lupauksia! Itsekään en niitä yleensä tee mutta vuodenvaihteessa suustani vain valahti settiä enemmästä lukemisesta ja siitä, että opettelen rakastumaan vähemmän omiin sanoihini.

  Itse en saa järkevästi juuri luettuja kirjoja liitettyä postauksiini mutta tykkään lukea, mistä muut ovat lukeneet, oli se sitten yhtä kömpelösti estietty kuin minun blogissani.

  Onnea kirjoittamiseen ja kilpailuun mikäli siihen osallistut.

  VastaaPoista
 2. Hyviltähän nuo sinunkin lupauksesi kuulostavat! :) Itse aloitin blogin pitämisen vasta viime viikolla, joten en tiedä onnistuuko idea sekä luettujen kirjojen esittelystä että omasta kirjoittamisesta kirjoittamisesta, mutta katsotaan.

  Pentti Saarikosken kilpailu kiinnostaisi, koska harvoin tulee tuollaisia kilpailuja vastaan. Itse vain lähinnä kirjoitan juttuja, jotka voisi luokitella kategoriaan nuorille / nuorille aikuisille, enkä usko, että kilpailuun sellaista etsitään :/ mutta kiitos onnentoivotuksesta, toivon samaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Säännöissähän sanotaan, että haetaan suomenkielistä kaunokirjallista teosta. Mukaan vain! Itsekään en tiedä, luetellaanko minun käsikseni nuorille tarkoitetuksi mutta en jaksa antaa sen häiritä. Minusta tuntuu, että jos olisi joku nuortenkirjakilpailu, sinne satelisi kaikkea naiivia paskaa. Saarikoski-kilpailussa voi toisaalta tulla vakavammin otetuksi.

  VastaaPoista
 4. Parhaat tekstithän ovat toisaalta sellaisia, että niitä voivat lukea monen ikäiset, näin ainakin itse ajattelen. Ehkä kohderyhmän ei pitäisi antaa liikaa häiritä, genreä kun tosiaan ei säännöissä ollut rajoitettu.

  Se minua vähän pelottaakin, kun Saarikoski kilpailu kuulostaa aika vakavalta. En tiedä osaanko kirjoittaa tarpeeksi "vakavaa" tekstiä. Luultavasti minua vaivaavat vain omat ennakkoluulot :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys