Matkalukemista

Olen lähdössä junamatkalle, ja nyt minun pitäisi valita sopivat matkalukemiset mukaan. Ongelmani on, että otan yleensä mukaan liikaa kirjoja, joita en ehdi lukea. Toinen ongelma on, että otan aina mukaan toiveikkaasti jonkin kouluun liittyvän kirjan. En ikinä lue sitä. Tiedän oikeastaan jo pakatessa, että en tule koskemaan mihinkään tylsään teoriakirjaan loman aikana. Luultavasti vain yritän esittää ahkeraa opiskelijaa tällä tuhoontuomitulla toiminnalla. Enhän minä lue koulukirjoja kovin innokkaasti kotonakaan (kröhöm).

Matkaan lähtee siis varmuudella ainakin kaksi opusta: Rosa Liksomin Hytti nro 6, ja englanninkielinen, inhottava opiskeluun liittyvä lähdeteos. Ehkä otan mukaan myös Maria Aution Ajatustenlukijan, koska se on ollut jo jonkin aikaa kesken. Luultavasti tungen reppuun myös jonkin kolmannen kirjan ihan vain siltä varalta, että tylsistyn johonkin edellä mainituista. Luultavasti ostan myös kirpputorilta tai alennuksesta lisää kirjoja, vaikka entisetkin hankinnat ovat kesken ja kirjahylly täynnä. Ja sitten harmittelen, kun reppu painaa tuhottomasti.

Mitähän tälle kirjojen pakkaus- ja hankintavimmalle voisi tehdä? Kirjathan ovat ihania, mutta lieveilmiöt eivät :) Joku voisi sanoa, että ratkaisu on sähkökirja, mutta taidan olla vanhanaikainen ja uutuuskammoinen, koska sähkökirjat eivät ole tehneet minuun vielä mitään muuta vaikutusta kuin halun kiertää ne mahdollisimman kaukaa.

Kommentit

  1. Sähkökirjat ovat herättäneet täysin saman reaktion minussa. ;) Teknisiä vempaimia saa olla latailemassa kaiken aikaa ja sähkökirja sammuisi takuulla juuri silloin, kun kirja olisi jännittävimmillään - ainakin minun tuurillani. ;)

    Minä suosin lomamatkoilla pokkareita, koska ne ovat kevyitä ja helppoja kantaa mukana. Kirjahyllyssä ne eivät tietenkään ole yhtä kauniita kuin kovakantiset, mutta toisaalta niitä voi sitten huoletta lainata tai lahjoitella ystävilleen.

    VastaaPoista
  2. Juu, onneksi meitä on vielä monia, jotka kannattavat perinteisiä kirjoja :) Sähkökirjojen suurin heikkous on mielestäni juuri siinä - sähkössä! Aina pitäisi olla huolehtimassa, että riittääkö akku matkan ajaksi, sama kuin kamerojen ym. kanssa.

    Epäilen, etteivät sähkökirjat myöskään ole yhtään sen ekologisempia kuin paperikirjat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys